Mağaza Atmosferi Deneme Sınavı Sorusu #1201549

1. Ürünler, tüketicinin tüm ilgisi ortadaki ürün üzerinde toplanacağı şekilde düzenlenir ve ilginin belirli bir ürün üzerinde toplanabilmesi için etrafı önemsiz diğer ürünlerle kuşatılır.

k. Piramit

2. U¨rünler üst üste, en altta daha fazla, yukarıya doğru daha az miktarda dizilerek piramit şekli elde edilir.

l. Radyasyon

3.Benzer görünümdeki ürünler üstüste, yanyana, aşağı yukarı aynı düzende yerleştirilir.

m. Zigzag

4. Genellikle üç¸ veya daha fazla seviye bulunur ve en üstte yer alan ürün en arkaya yerleştirilir. bölümlü mağazalar tarafından giysi, ayakkabı sergilemekte tercih edilir

n. Tekrar

Temel sergileme düzenlemeleri hangisinde doğru eşleştirilmiştir?


1-l, 2-k, 3-n, 4-m

1-k, 2-n, 3-m,4-l

1-n, 2-m, 3-l, 4-k

1-m, 2-l, 3-k, 4-n

1-k, 2-m, 3-l, 4-n


Yanıt Açıklaması:

Zigzag sergilemede ürünler zigzag halinde teşhir edilir. Basamak düzeninden farklı olarak, eşit yükseklik aralıkları kullanılmaz. Bu tür düzenlemede genellikle üç veya daha fazla seviye bulunur ve en üstte yer alan ürün en arkaya yerleştirilir. Zigzag teşhir düzeni bölümlü mağazalar tarafından giysi, ayakkabı gibi ürünleri sergilemekte tercih edilir.  Tekrarda ise  sergileme düzeninde benzer görünümdeki ürünler üstüste, yanyana, aşağı yukarı aynı düzende yerleştirilir. Selfservis mağazalarında bu tür düzene sık rastlanılır. U¨rünler eğer üst üste, en altta daha fazla, yukarıya doğru daha az miktarda diziliyorsa piramit sergileme söz konusudur. Piramit türü düzenleme süpermarket ve eczaneler, otomobil aksesuarları, bakım ürünleri ve küçük ev aletleri satan mağazalar tarafından tercih edilir. Ürünlerin, tüketicinin tüm ilgisi ortadaki ürün üzerinde toplamak üzere düzenlendiği bir sergileme türü daha vardır ki radyasyon olarak tanımlanır.  İlginin belirli bir ürün üzerinde toplanabilmesi için etrafı önemsiz diğer ürünlerle kuşatılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum