Mağaza Atmosferi Deneme Sınavı Sorusu #673510

• Bu sisteme göre müşteri bankadaki parası karşılığında elektronik para birimi satın alır ve sanal alışverişinde bu para birimini kullanır.
• Bu ödeme şeklinde müşteri satıcıya satın alma taahhüdünde bulunur ve ürünün mülkiyeti müşteriye geçer. Daha sonra geleneksel yöntemlerle ödeme gerçekleştirilir.
Yukarıda özellikleri verilen sanal mağaza ödeme şekilleri aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?


Kredi kartıyla ödeme- Elektronik kredi kartıyla ödeme

Elektronik para ile ödeme- Açık hesap ile ödeme

Elektronik çeklerle ödeme- Açık hesap ile ödeme

Elektronik kredi kartıyla ödeme- Elektronik para ile ödeme

Kredi kartıyla ödeme- Açık hesap ile ödeme


Yanıt Açıklaması:

Fiziksel mağazalarda yapılan kredi kartıyla ödemeye benzer. Müşteri sipariş verirken ödemeyi kredi kartıyla yapacağını bildirir ve gerekli bilgileri verir. Bedel müşterinin kredi kartı hesabından çekilir. Bu kredi kartıyla ödeme şeklidir. Elektronik kredi kartıyla ödeme de ise SET Protokolüyle uygulamaya konacaktır. Hatalı ödeme ve işlem reddetmenin önüne geçecek bir sistemdir. Elektronik çeklerle ödeme de ise banka hesabı karşılığında müşteri özel şifrelenmiş çek numaralarına sahip olmakta ve sanal ortamda ödeme yapabilmek için bu numaraları satıcıya iletmektedir. Elektronik para da ise müşteri bankadaki parası karşılığında elektronik para birimi satın alır ve sanal alışverişinde bu para birimini kullanır. Açık hesap ile ödeme şeklinde müşteri satıcıya satın alma taahhüdünde bulunur ve ürünün mülkiyeti müşteriye geçer. Daha sonra geleneksel yöntemlerle ödeme gerçekleştirilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum