Mağaza Atmosferi Deneme Sınavı Sorusu #673485

• Genellikle bölümlü mağazalar tarafından tercih edilir.
• Tek bir büyük mağazanın içinde farklı küçük mağazalar varmış gibi bir düzen oluşturulur. Her markanın bir bölümü bulunur.
• Mağazada belirli temel koridorlar yaratarak müşterilerin mağaza içinde belli bir rota izlemesini sağlayan mağaza düzenidir. Müşterilerin mağazanın her yerini gezmesi sağlanır. Anlık satılmaya teşvik eder.
Yukarıdaki özellikleri verilen fiziksel mağaza içi mağaza düzen türleri aşağıdakilerden hangisidir?


Izgara düzeni- Serbest düzen

Butik düzen- Serbest düzen

Butik düzen- Yarış pisti düzeni

Izgara düzeni- Yarış pisti düzeni

Serbest düzen- Butik düzen


Yanıt Açıklaması:

Mağazada uzun raflar, koridorlar oluşturacak şekilde yerleştirilen, birbiriyle ilişkili ürünlerin aynı reyonda yer aldığı düzen ızgara düzenidir. Serbest düzende mağazadaki demirbaş ve ürünler müşterilerin istedikleri yerlere hareket edebilmesine olanak sağlayacak şekilde düzenlenir. Bu düzene müşteriler tüm mağaza içini rahatlıkla görebilir. Yukarıda belirtilen özellikler ise butik düzenin ve yarış pisti düzenin özellikleridir. Butik düzen ise genellikle bölümlü mağazalar tarafından tercih edilir. Tek bir büyük mağazanın içinde farklı küçük mağazalar varmış gibi bir düzen oluşturulur. Her markanın bir bölümü bulunur. Yarış pisti düzeninde ise mağazada belirli temel koridorlar yaratarak müşterilerin mağaza içinde belli bir rota izlemesini sağlayan mağaza düzenidir. Müşterilerin mağazanın her yerini gezmesi sağlanır. Anlık satılmaya teşvik eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum