Maliye Politikası 1 Deneme Sınavı Sorusu #511036

Friedman ve Phelps'in analizlerinde, kısa ve uzun dönemli Phillips eğrilerine ilişkin aşağıdaki açıklamalardan hangisi doğrudur?


Kısa dönemli eğri, işsizlik ve enflasyon oranı arasındaki değişimi gösteren pozitif eğimli bir eğridir. Uzun dönemli eğri, enflasyon oranı ile işsizlik oranı arasında ters yönlü bir ilişki bulunmadığını gösterir.

Kısa dönemli eğri, işsizlik ve enflasyon oranı arasındaki değişimi gösteren pozitif eğimli bir eğridir. Uzun dönemli eğri, enflasyon oranı ile işsizlik oranı arasında aynı yönlü bir ilişki bulunmadığını gösterir.

Kısa dönemli eğri, işsizlik ve enflasyon oranı arasındaki değişimi gösteren negatif eğimli bir eğridir. Uzun dönemli eğri, enflasyon oranı ile işsizlik oranı arasında aynı yönlü bir ilişki bulunmadığını gösterir.

Kısa dönemli eğri, enflasyon oranı ile işsizlik oranı arasında ters yönlü bir ilişki bulunmadığını gösterir. Uzun dönemli eğri, işsizlik ve enflasyon oranı arasındaki değişimi gösteren negatif eğimli bir eğridir.

Kısa dönemli eğri, işsizlik ve enflasyon oranı arasındaki değişimi gösteren negatif eğimli bir eğridir. Uzun dönemli eğri, enflasyon oranı ile işsizlik oranı arasında ters yönlü bir ilişki bulunmadığını gösterir.


Yanıt Açıklaması:

Türkiye Kısa dönemli eğri, işsizlik ve enflasyon oranı arasındaki değişimi gösteren negatif eğimli bir eğridir. Uzun dönemli eğri, enflasyon oranı ile işsizlik oranı arasında ters yönlü bir ilişki bulunmadığını gösterir.

Yorumlar
  • 0 Yorum