Maliye Politikası 2 Deneme Sınavı Sorusu #382862

Yatırım indirimi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

 


Yatırım indirimi, yatırımın maliyetine doğrudan etkide bulunarak kârlılığını artıran vergisel teşviktir.

 

Devlet, yatırım indirimi ile vergi alacağından kısmen veya tamamen vazgeçerek özel kesim yatırımlarına destek vermekte, büyüme ve kalkınma sürecine katkıda bulunmaktadır.

 

Yatırım indirimi ile belirli ekonomik faaliyet alanlarındaki kurumlar ve gelir vergisi mükellefleri, yatırımların niteliği ve niceliğine göre önemli mali destekler elde etmektedirler.

 

Yatırım indirimi uygulamasında çoğunlukla yatırımların son yıllardaki getirileri vergi dışı tutulmaktadır.

 

Yatırım indirimleri ile kalkınma planı ve yıllık programlar arasındaki koordinasyon önemlidir.

 


Yanıt Açıklaması:

Yatırım indirimi, yatırımın maliyetine doğrudan etkide bulunarak kârlılığını artıran önemli bir vergisel teşviktir. Devlet, yatırım indirimi ile vergi alacağından kısmen veya tamamen vazgeçerek özel kesim yatırımlarına destek vermekte, büyüme ve kalkınma sürecine katkıda bulunmaktadır. Yatırım indirimi ile belirli ekonomik faaliyet alanlarındaki kurumlar ve gelir vergisi mükellefleri, yatırımların niteliği ve niceliğine göre önemli mali destekler elde etmektedirler. Yatırım indirimleri ile kalkınma planı ve yıllık programlar arasındaki koordinasyon da önemlidir. Yatırım indirimi uygulamasında çoğunlukla yatırımların ilk yıldaki ya da yıllardaki getirileri vergi dışı tutulmaktadır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum