Maliyet Muhasebesi Deneme Sınavı Sorusu #844896

Aşağıdakilerden hangisi işçilik maliyetlerinin özelliklerinden biri değildir?


İşçilik maliyetleri saklanması, stoklanması, depolanması, biriktirilmesi mümkün olmayan bir maliyet unsurudur.

İşçilik maliyetleri, tüm maliyetleri etkileyen aktif karakterli bir maliyet unsurudur.

İşçi çalışmanın başlama veya bitiş saatleri arasında işletmede bulunduğu sürece yüksek veya düşük verim sağlayıp sağlamamasına göre ücret almaya hak kazanır.

İşçilikler işletme için mamul maliyetlendirilmesinde göz önünde bulundurulması gereken önemli bir maliyettir.

Ücret ödemeleri işveren için bir maliyet özelliği taşırken ücret almaya hak kazanan işçi için gelir özelliği taşımaktadır.


Yanıt Açıklaması:

İşçilik maliyetlerinin özellikleri şöyle sıralanabilir: İşçilik maliyetleri saklanması, stoklanması, depolanması, biriktirilmesi mümkün olmayan bir maliyet unsurudur. İşçilik maliyetleri, tüm maliyetleri etkileyen aktif karakterli bir maliyet unsurudur. İşçi veya memur çalışmanın başlama veya bitiş saatleri arasında işletmede bulunduğu sürece işveren tarafından yeterli miktarda iş verilip verilmediğine yüksek veya düşük verim sağlanıp sağlamadığına bakılmaksızın ücret almaya hak kazanır. İşçilikler işletme için mamul maliyetlendirilmesinde göz önünde bulundurulması gereken önemli bir maliyettir. Ücret ödemeleri işveren için bir maliyet özelliği taşırken ücret almaya hak kazanan işçi için gelir özelliği taşımaktadır. Doğru yanıt C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum