Maliyet Muhasebesi Deneme Sınavı Sorusu #497662

Aşağıdakilerden hangisi sipariş maliyeti sisteminin özelliklerinden birisi değildir?


Müşteri isteklerine uygun mamullerin üretimi söz konusu olduğunda, siparişe özgü maliyetlerin hesaplanmasına olanak vermektedir.

Sipariş esasına göre çalışan işletmelerle birlikte farklı türde mamulleri veya hizmetleri stok için üreten işletmelerde de kullanılmaktadır.

Belirli partiler hâlinde üretim yapan ve her partide diğerlerinden oldukça farklı tür ya da nitelikte mamuller üreten işletmelerde, her bir mamul veya mamul grubunun maliyetlerini ayrı saptayabilmek için kullanılmaktadır.

Hizmet sektöründe danışmanlık firmaları, reklam ajansları vb. tarafından uygunabilirken, üretim işletmelerinde de mobilya, gemi, otomotiv, yat, özel projeler ve inşaat vb. mamulleri üreten işletmeler tarafından uygulanamamaktadır.

Siparişe yüklenecek direkt ilk madde/malzeme gideri, direkt işçilik giderleri ve genel üretim giderleri tutarları “sipariş maliyeti kartı”nda gösterilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Hizmet sektöründe danışmanlık firmaları, reklam ajansları vb. tarafından uygunabilirken, üretim işletmelerinde de mobilya, gemi, otomotiv, yat, özel projeler ve inşaat vb. mamulleri üreten işletmeler tarafından uygulanabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum