Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #949664

Aşağıdakilerden hangisi ses duyusu ve marka arasındaki ilişki için söylenemez?


Ürünün dokunsal özellikleri, estetik açıdan tüketiciye iltifat eden bir mekanizmadır.

Müşteriler fiziksel temas etmedikleri ürünleri satın almaz.

Akılda kalıcılık yaratır.
 

Marka mesajı iletiminde “dokunma” duyusunun geri plana atıldığı olur.
 

Dokunma, kavramsal boyutta tüketicinin bilinçli ya da bilinçaltı beklentilerini karşılar.


Yanıt Açıklaması:

Ürünün dokunsal özellikleri, estetik açıdan tüketiciye iltifat eden bir mekanizmadır. Satın almada cazibedir. Akılda kalıcılık yaratır. Her markanın kendisine ilişkin yarattığı özel doku, onu eşsiz yapan özelliklerdendir.
Dokunmak, toplumsal işbirliğini ve bağlılığı artırmakta da önemli bir araçmış gibi düşünülmektedir. Bilim insanları insanın derisinde (özellikle ön kol ve yüz derisinde) sosyal dokunuşların ortaya çıkardığı hoşlanma duygusunu aktarmak üzere özel olarak geliştirilmiş gibi görünen bir tür sinir lifi keşfetmişlerdir. Bu sinir lifleri aldıkları sinyalleri olağan olarak dokunma duyusuyla bağdaştırdığımız şeyleri yapmanıza yardımı olmayacak kadar yavaş aktarırlar.
Marka mesajı iletiminde “dokunma” duyusunun geri plana atıldığı olur. Oysaki bir marka eşsiz bir dokunma deneyimi yaratmayı başarabilirse, gerçekten ayırt edici bir marka kimliği oluşturma konusunda adım atmış olur.

Dokunma, kavramsal boyutta da tüketicinin bilinçli ya da bilinçaltı beklentilerini karşılar. Bir şekilde ürünü kabul edilebilir yapar. Dokunsallık aynı zamanda ürünü benzersiz kılar. Dokunsal olarak tüketicisini tatmin etmiş bir marka, değer yaratmış olur. Dokunsal, işitsel ya da görsel özellikler birbiriyle tutarlı mı konusu çok önemlidir. Ürünün dokunsal özellikleri, estetik açıdan tüketiciye iltifat eden bir mekanizmadır. Satın almada cazibedir. Akılda kalıcılık yaratır. Tüketiciniz ve markanız için özel bir dokunma duyusu yaratmalısınız. Her markanın kendisine ilişkin yarattığı eşsiz bir doku, onu eşsiz yapan özelliklerdendir. Sonuçta her marka, eşsiz olmak istemez mi? Ürününüzün kullandığı malzeme, ürünün ağırlığı ve yüzeyinin özellikleri, daha üretim aşamasında özel bir dokunsal deneyim yaratmak için tasarlanmalıdır. Unutmamak gerekir, ürününüz için dokunsallığı artırmak, markanın duyusallığını her yönden artırmak demektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum