Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #923390

Hangisi Retro markalama ilkelerinden birisi değildir?


Sadece reklam değil, ürünleri bile kendileri tasarlama peşindeler. Onlar üreten tüketici ya da profesyonel tüketicidir.

Geçmişe özlem duymak sonuçta bir insan için güçlü bir dürtü olarak nitelendirilebilir. Retro markalama da bu dürtünün gücünden faydalanır. etki, ilgili nostaljik unsurun gücüyle belirlenir.

Tüketici davranışı penceresinde, nostalji bir zamanlar insanların mesela gençlerin veya bir yakınlarının gençliklerinde nesnelere insanları mekânlar ya da şeyler,ortak olana popüler, moda, yaygın dolaşımda olana karşı duydukları sempati, pozitif yaklaşımları ifade eder.

Harley-Davidson ya da Converse All Star gibi bir marka iseniz, basit yeniden repro üretim yapmanız ve bir efsaneyi canlandırmanız çok kolay olacak.

Postmodern tüketicileri hedef olarak aldıysanız mutlaka geçmişin eski moda formu ile yeninin rahatlığı ve teknolojisini birleştirmeli ve retro nova kombinasyonunu seçmelisiniz.


Yanıt Açıklaması:

Retro markalama ilkeleri aşağıda sıralanmıştır;

  • Geçmişe özlem duymak sonuçta bir insan için güçlü bir dürtü olarak nitelendirilebilir. Retro markalama da bu dürtünün gücünden faydalanır. Buradaki etki, ilgili

    nostaljik unsurun gücüyle belirlenir.

  • Tüketici davranışı penceresinde, nostalji bir zamanlar insanların mesela gençlerin veya bir yakınlarının gençliklerinde  nesnelere insanları meka^nlar ya da şeyler , ortak olana popüler, moda, yaygın dolaşımda olana karşı duydukları sempati, pozitif yaklaşımları ifade eder.

  • Harley-Davidson ya da Converse All Star gibi bir marka iseniz, basit yeniden repro üretim yapmanız ve bir efsaneyi canlandırmanız çok kolay olacak.

  • Postmodern tüketicileri hedef olarak aldıysanız mutlaka geçmişin eski moda formu ile yeninin rahatlığı ve teknolojisini birleştirmeli ve retro nova kombinasyonunu seçmelisiniz.

  • Mimari alanda ise nostaljiyi ilk görüşte yakalamak ise, repro retro ile gerçekleşecek çalışmaları tercih etmelisiniz. Bu alanda en canlı örnekler: WOW Kremlin Palace, WOW Topkapı Palas. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum