Marka İletişiminde Analiz ve Araştırma 2 Deneme Sınavı Sorusu #1044346

Hangisi nitel yöntemler için söylenemez?


Amacı, neyin araştırılması gerektiği konusunda daha iyi bir anlayış kazandırmaktır

Nitel yöntemde “Anlam” ile ilgilenilir

Bulguların tüm evreni temsil etmesi beklenir

Nicel yöntemlere göre daha esnek bir yapıdadırlar ve daha küçük örneklemler kullanıldığı için maliyetleri daha düşük olan araştırmalardır

Nitel yöntemi kullanan araştırmacılar, öncelikle, sonuçlarla ya da ürünlerle değil “süreç” ile ilgilenirler.


Yanıt Açıklaması:

Nitel yöntemin amacı, neyin araştırılması gerektiği konusunda daha iyi bir anlayış kazandırmaktır; bulguların tüm evreni temsil etmesi beklenemez. Nitel yöntemler, nicel yöntemlere göre daha esnek bir yapıdadırlar ve daha küçük örneklemler kullanıldığı için maliyetleri daha düşük olan araştırmalardır.

Nitel yöntemlerde “anlam” ile ilgilenilir; Nitel yöntem araştırmacıları insanların yaşamlarına, deneyimlerine ve dünyayı yapılandırma biçimlerine nasıl anlam kazandırdıklarına bakarlar. Nitel yöntemi kullanan araştırmacılar, öncelikle, sonuçlarla ya da ürünlerle değil “süreç” ile ilgilenirler. Nitel yöntem, araştırmacının süreç, anlam ve sözcükler ya da resimlerden kazanılan anlamla ilgilenmesi yönünden “betimleyici” bir özelliktedir. Nitel yöntem süreci, tümevarımsal bir yaklaşımdadır. Araştırmacı, ayrıntılardan, soyutlamalar, kavramlar, hipotezler ve kuramlar çıkarır.

Yorumlar
  • 0 Yorum