Marka İletişiminde Analiz ve Araştırma 2 Deneme Sınavı Sorusu #1071568

Güçlü Yönler Belirli Bir Avantaj Sağlayamayabilir SWOT Analizi Dış Çevreye Çok Dar Bir Açıdan Odaklanabilir SWOT Analizi Belli Bir Zaman Aralığındaki Tek Karelik Bir Resim Verir SWOT Analizi Belli Bir Faktöre Gereğinden Fazla Odaklanabilir Yukarıda yer alan ifadelerden hangisi ya da hangileri Swot analizinin sınırlılıklarına örnek olarak verilebilir?


I, II, III ve IV

I, II ve III

II ve III

III ve IV

Yalnız IV


Yanıt Açıklaması:

SWOT analizinin sahip olduğu sınırlıkları şöyle açıklayabiliriz:

Güçlü Yönler Belirli Bir Avantaj Sağlayamayabilir: Bir kurumun güçlü yönleri, bu güçlü yönler ne kadar çekici ve biricik olsa bile, rekabet edilen sektörde belli bir avantaj sağlamaya olanak tanımayabilir.

SWOT Analizi Dış Çevreye Çok Dar Bir Açıdan Odaklanabilir: Stratejistler genellikle dış çevre faktörleri olan tüketicilere, teknolojiye ve rakiplere çok dar bir açıdan bakarlar. Bu nedenle rekabet ortamındaki önemli değişimleri kaçırabilirler.

SWOT Analizi Belli Bir Zaman Aralığındaki Tek Karelik Bir Resim Verir: SWOT analizinin en temel sınırlılığıdır. Kurumlar dinamik bir çevrede yaşamaktadırlar. Ancak SWOT analizi bu dinamik çevrenin belli bir zaman aralığındaki tek karelik bir resmini çeker.

SWOT Analizi Belli Bir Faktöre Gereğinden Fazla Odaklanabilir: Bazı durumlarda kurumlar tek bir güçlü yöne ya da markanın-ürünün tek bir özelliğine odaklanarak diğer faktörleri gözden kaçırabilirler. Hâlbuki iç ve dış çevre bütüncül olarak analiz edilmeli, tüm faktörler değerlendirilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum