Medeni Hukuk 1 Deneme Sınavı Sorusu #1305212

Bugüne kadar kız arkadaşlarıyla olan ilişkisini düşünüp, bugün de bir kız arkadaş bulma arayışında olan birinin, kız arkadaş aramasına sebep olan gerekçelerle ve kendisininkine benzeyen düşünce akışını takip eden birisiyle evlenmesi durumunu göz önüne alınız. Çİftin bu evlilikten bir adet çocukları olmuştur. Sonrasında da daha önceden yaşadığı ilişkilerin bazısında olduğu gibi bir sebepten (taraflardan herhangi birinin) ayrılmak istemesi ve sonuç olarak boşanmaları durumunu göz önüne alınız.Bu hikayedeki temel yanlış nedir?


Hikayede ayrılmak isteyen kişi eşine ve çocuğuna karşı büyük bir bencillikte bulunmuş ve bu yanlışı boşanmanın temel sebebi olmuştur.
Hikayede ailelerin konuya dahil olmaması büyük bir eksikliktir ve sorumluluk sahibi ailelerin olmayışı boşanmaya neden olmuştur.
Çok sayıda ilişki yaşamak kişinin duygusal olarak yıpranmasına ve bu tür vahim neticelere neden olmaktadır.
Böyle kişilerin evlenmesine müsaade etmekle devlet kendisini sorgulamalı ve bu tür sonuçların önüne geçmek için gerektiğinde baskıcı bir tutum takınmalıdır.
Kişilerin, hikayede anlatılan tarzda düşünce sistemine sahip olabileceği zemini oluşturan veya hoş gören toplum, bireyler özelinde kendisini sorgulamalıdır.

Yanıt Açıklaması: Toplumda, hikayede anlatılan düşünce yapısının yeşerebileceği bir zeminin varlığı, bu şekilde düşünen insanların varlığını kaçınılmaz olarak netice verecektir. Toplum, bireyler özelinde bu açıdan kendini sorgulayabilir ve boşanma oranlarının düşmesine katkıda bulunabilecek bir değerler sistemini benimseyebilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum