Medeni Hukuk 2 Deneme Sınavı Sorusu #26081

Ali İsmail, babasını ve annesini iki yıl önce trafik kazasında kaybetmiştir. Bu süreçte toparlanamadığı için iki yıl boyunca miras işlemleri için herhangi bir başvuruda bulunmamıştır. Ali İsmail, anne ve babasından kalan mirasın üzerine geçmesi için mirasçılık belgesine dayanarak düzeltme yapılması olanağını kullanmıştır. Ali İsmail tapu sicilini düzeltme yollarından hangisine başvurmuştur?


Aynî hakkı etkileyebilecek bir hatanın bulunması durumunda taraflardan ortak olur almak suretiyle düzeltme yoluna başvurmuştur.
Malikin ölümü ve mirasçıların ölümden itibaren harekete geçmemiş olması durumunda, tapu müdürlüğü tarafından yapılan başvuru üzerine mahkemeden alınacak mirasçılık belgesine dayanarak da düzeltme yapılması olanağına başvurmuştur.
İdari düzeltme yoluna başvurmuştur.
Taraflarca olur verilmezse, tapu müdürlüğünce mahkemeden düzeltme yapılmasına izin ya da yetki verilmesinin istendiği ve verilen izne dayanılarak yapılan düzeltme yoluna başvurmuştur.
Tescil anında yazım yanlışı düzeltmesi yoluna başvurmuştur.

Yanıt Açıklaması: Malikin ölümü ve fakat mirasçıların ölümden itibaren iki yıl boyunca harekete geçmemiş olması durumunda, tapu müdürlüğü tarafından yapılan başvuru üzerine mahkemeden alınacak mirasçılık belgesine dayanarak da düzeltme yapılması olanağı kısa zaman önce kabul edilmiştir.
Yorumlar
  • 0 Yorum