Medeni Usul Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1298508

Hâkimin reddi talebinin merci tarafından kabul edilmesinin, hakkında ret istemi bulunan hâkim tarafından yapılan işlemlere etkisiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Ret sebebinin doğduğu tarihten itibaren reddedilen hâkim tarafından yapılan esasa etkili işlemler, davaya daha önce bakan hâkim tarafından iptal edilir.
Davanın açıldığı tarihten itibaren reddedilen hâkim tarafından yapılan esasa etkili işlemler, davaya daha sonra bakan hâkim tarafından iptal edilir.
Ret sebebinin doğduğu tarihten itibaren reddedilen hâkim tarafından yapılan ve ret talebinde bulunan tarafça itiraz edilen esasa etkili işlemler, davaya daha sonra bakan hâkim tarafından iptal edilir.
Ret sebebinin doğduğu tarihten itibaren reddedilen hâkim tarafından yapılan ve ret talebinde bulunan tarafça itiraz edilen tüm işlemler, davaya daha sonra bakan hâkim tarafından iptal edilir.
Davanın açıldığı tarihten itibaren, hakkında ret istemi bulunan hâkim tarafından yapılan ve ret talebinde bulunan tarafça itiraz edilen tüm işlemler, merci tarafından iptal edilir.

Yanıt Açıklaması: C şıkkı doğrudur
Yorumlar
  • 0 Yorum