Medeni Usul Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1298716

I. Taraf vekilleri, tanıklara; ancak hakim aracılığıyla soru sorabilirler.              II. Taraflar duruşma sırasında fotoğraf çekemezler, ses ve görüntü kaydı alamazlar. Yargılamanın zorunluğu kıldığı hallerde mahkemece çekim yapılabilir ve kayıt altına alınabilir.                                                          III. Avukatların, mahkemenin düzenini bozan eylem veya mahkeme
huzurunda söylenen uygun olmayan söz veya davranışlarda bulunmaları ve bu söz ve davranışların ayrıca bir suç oluşturması durumunda, avukatlar hakkında tutuklama kararı verilebilir.                                        Tahkikatın yürütülmesi ve tutanak ile ilgili yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?


Yalnız II

Yalnız III

I ve II

II ve III

I,II ve III


Yanıt Açıklaması:

Duruşmaya katılan taraf vekilleri; tanıklara, bilirkişilere ve duruşmaya çağrılan
diğer kişilere, duruşma disiplinine uygun olarak doğrudan soru yöneltebilirler. Taraflar duruşma sırasında fotoğraf çekemezler, ses ve görüntü kaydı alamazlar. Yargılamanın zorunluğu kıldığı hallerde mahkemece çekim yapılabilir ve kayıt altına alınabilir. Avukatların, mahkemenin düzenini bozan eylem veya mahkeme huzurunda söylenen uygun olmayan söz veya davranışlarda bulunmaları ve bu söz ve davranışların ayrıca bir suç oluşturması durumunda, avukatlar hakkında tutuklama kararı verilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum