Medya Girişimciliği Deneme Sınavı Sorusu #1390749

Aşağıda "medya" ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Medya geleneksel kitle iletişim sistemlerini ve insanların konuşması için aracılık eden diğer teknolojileri ifade etmektedir.

Medya aslında gazeteler, dergiler ve reklam panoları, radyo, televizyon, video kasetler, video oyunları ve bilgisayar oyunları gibi birçok iletişim biçimini ifade eder.

Medyanın temel fonksiyonu, bilgiyi araştırmak, depolamak veya iletmek için kullanılabiliyor olması ile ilgilidir.

Medyanın bilgilendirme, eğitme, dış dünya ile ilişki kurma, ürün ve hizmetlerin tanıtımını sağlama ve eğlendirme gibi görevleri bulunmaktadır.

Toplumun yapısını, düzenini,alışkanlıklarını, bireyler arası ilişki biçimini bile yeniden biçimlendirebilen bir gücü yoktur.


Yanıt Açıklaması:

Medya
Medya, eski Latincede araçsal ortam, salt ortam anlamına karşılık gelen “medium” kelimesinden türeyerek, zaman içerisinde çoğul bir anlam kazanmıştır. Günümüzde medya; her türde enformasyonu insanlara, kitlelere ulaştırma gayreti içerisinde olan ve eylemleri ile iletilen kitleyi/kitleleri eğitme, bilgi edindirme ve eğlendirme faaliyetleri içerisine giren görsel, işitsel araçların tümüdür. Bir başka ifade ile her türlü bilgiyi geniş kitlelere aktaran görsel ve işitsel araçların genel adı medyadır. Medya geleneksel kitle iletişim sistemlerini ve insanların konuşması için aracılık eden diğer teknolojileri ifade etmektedir. Geleneksel yayıncılık, geleneksel elektronik medya, hareketli resimler, video oyunları, kayıtlı müzik, reklam vb. bu kapsamdadır. Hang ve Van Weezel (2007) medyayı, eğlence ürünlerinin ve hizmetlerinin yanı sıra bilgi üreten ve satan endüstriler olarak tanımlamaktadır. Toplumun yapısını, düzenini, alışkanlıklarını, bireyler arası ilişki biçimini bile yeniden biçimlendirebilen bir güce sahiptir.

Yorumlar
  • 0 Yorum