Medya Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #813899

Aşağıdakilerden hangisi Radyo Televizyon Üst Kurulu görevleri arasında yer almaz?


Medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerinde yer verecekleri koruyucu sembol sistemi ile ilgili usul ve esasları belirlemek.

Yayın hizmetlerine ilişkin kamuoyu araştırmaları yapmak veya yaptırmak ve bu araştırmaların sonuçlarını ilgili taraşar ve kamuoyuyla paylaşmak.

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yerleşik medya hizmet sağlayıcılarının yayı n hizmetlerini, bu Kanun hükümlerine ve Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğ u uluslararası antlaşmalara uygunluğu açısından izlemek ve denetlemek.

Radyo ve televizyon kuruluşlarının yayın akışları ve prime time programlarının içeriklerinin düzenlemesini kendi organlarınca yapar ve kuruluşlara dağıtır.

Yayın hizmetleri alanında hazırlanan mevzuat taslakları hakkında görüş bildirmek.


Yanıt Açıklaması:

A,B,C ve E şıklarında verilenler Radyo Televizyon Üst Kurulu Radyo Televizyon Üst Kurulu görevleri arasında yer alır. Ancak D şıkkında verilen “Radyo ve televizyon kuruluşlarının yayın akışları ve prime time programlarının içeriklerinin düzenlemesini kendi organlarınca yapma ve kuruluşlara dağıtma” bu görevler arasında yer almaz. Doğru cevap D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum