Medya Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #632587

Aşağıdakilerden hangisi “basılmış eser” in tanımıdır?


Tek bir basın yayının kuruluşu tarafından aynı isimle basılan ve her coğrafi bölgede en az bir ilde olmak üzere, ülkenin en az yüzde yetmişinde yayımlanan süreli yayındır.

Tek bir basın-yayın kuruluşu tarafından basılan ve en a üç komşu ilde veya en az bir coğrafi bölgede yayımlanan süreli yayındır.

Tek bir yerleşim biriminde yayımlanan süreli yayınlar ile haftada bir veya daha uzun aralıklarla yayımlanan yaygın ve bölgesel yayınlardır.

Düşüncelerin bazı aletler vasıtasıyla, yazı resim şeklinde ve kâğıt gibi maddeler üzerinde sınırlı olmayan sayıda basılması ve kamuoyuna açıklanmasıdır.

Yayımlanmak üzere her türlü basım araçları ile basılan veya diğer araçlarla çoğaltılan yazı, resim ve benzeri eserler ile haber ajansı yayınlarını ifade etmektedir.


Yanıt Açıklaması:

"Tek bir basın yayının kuruluşu tarafından aynı isimle basılan ve her coğrafi bölgede en az bir ilde olmak üzere, ülkenin en az yüzde yetmişinde yayımlanan süreli yayındır." şıkkı=Yaygın süreli yayın,
" Tek bir basın-yayın kuruluşu tarafından basılan ve en a üç komşu ilde veya en az bir coğrafi bölgede yayımlanan süreli yayındır." şıkkı=Bölgesel süreli yayın
"Tek bir yerleşim biriminde yayımlanan süreli yayınlar ile haftada bir veya daha uzun aralıklarla yayımlanan yaygın ve bölgesel yayınlardır." şıkkı= Yerel Süreli yayın
"Düşüncelerin bazı aletler vasıtasıyla, yazı resim şeklinde ve kâğıt gibi maddeler üzerinde sınırlı olmayan sayıda basılması ve kamuoyuna açıklanmasıdır." şıkkı = Basın ‘ın tanımıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum