Medya Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #813895

Aşağıdakilerden hangisi 6112 sayılı “Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun”un medya hizmet sağlayıcılarının kuruluşların aşamasındaki koşullarını düzenlendiği madde hükümlerinden birisidir?


Yayın hizmetlerinin içeriğine ve yayınlanmasına önceden müdahale edilemez ve yayınların içeriği önceden denetlenemez.

Medya hizmet sağlayıcılar, sinematografik eserleri hak sahibiyle anlaşılan süre dışında yayınlayamaz.”.

Medya hizmet sağlayıcı, şirket merkezinin Türkiye’de bulunması ve yayın hizmetlerine ilişkin editoryal kararların Türkiye sınırları içinde alınıyor olması durumunda Türkiye’de yerleşik kabul edilir.

Medya hizmet sağlayıcı kuruluşların hisseleri nama yazılı olmak zorundadır. Herhangi bir kişi lehine intifa senedi ihdas edilemez.

Yayın hizmeti faaliyetini yürüten işgücü her iki ülkede de bulunmakla birlikte, hangi ülkede daha yoğun olarak çalışıldığının tespit edilemediği durumlardamedya hizmet sağlayıcı, şirket merkezinin bulunduğu ülkede yerleşik kabul edilir.


Yanıt Açıklaması:

6112 sayılı Kanunun 19. maddesinde özel medya hizmet sağlayıcı kuruluşların şirket yapıları ve hisse oranları ile ilgili uymaları gereken hususlar elirlenmiştir. Madde hükmüne göre:... “Medya hizmet sağlayıcı kuruluşların hisseleri nama yazılı olmak zorundadır. Herhangi bir kişi lehine intifa senedi ihdas edilemez.”… Doğru cevap D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum