Medya Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #815172

Aşağıdaki ifadelerden hangisi medya hizmet sağlayıcının bağımsızlığı ve sorumluluğu için doğru ifadelerden biri değildir?


Medya hizmet sağlayıcılar sinemotografik eserleri hak sahibiyle anlaşılan süre dışında yayınlama hakkına sahiptir.

Yayın hizmetlerinin içeriğine ve yayınlamasına önceden denetleme yapılamaz.

Medya hizmet sağlayıcılar yönetmelikle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde künye bilgilerini iletişim adresleri vb. yayınlamak ve üst kurula bildirmek zorundadır.

Medya hizmet sağlayıcılar ticari iletişim ile üçüncü şahıslar tarafından da üretilenler de dahil olmak üzere yayınlanan tüm yayın hizmetlerinin içeriğinden sorumludur.

Medya hizmet sağlayıcıları, hisse sahipleri vb. de dahil bir başka gerçek ve tüzel kişinin haksız çıkarları doğrultusunda kullanılmamasını sağlamak zorundadır.


Yanıt Açıklaması:

Kanun çerçevesinde medya hizmet sağlayıcı ' radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti içeriğinin seçiminde editoryal sorumluluğu bulunan ve bu hizmetin düzenleme ve yayınlanma biçimine karar veren tüzel kişiyi ifade eder ' olarak tanımlanmaktadır. Medya hizmet sağlayıcılar sinematografik eserleri hak sahibiyle anlaşılan süre dışında yayınlamazlar, yayın hizmetlerinin içeriğine ve yayınlanmasına önceden denetleme yapamazlar. Üst kurula uzul ve esaslar çerçevesinde künye bilgisi, iletişim adresi, izleyici temsilcisinin adı vb. iletmekle sorumludurlar. Ticari iletişim ve üçüncü şahıslar tarafından da üretilenlerden de dahil tüm yayın hizmetlerinden sorumludurlar ve hisse sahipleri ve başka gerçek kişiler de dahil tüzel kişinin haksız çıkarları doğrultusunda kullanılmamasını sağlamak zorundadırlar. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum