Medya Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #810422

Aşağıdakilerin hangisinde içerik sağlayıcının tanımı doğru olarak yapılmıştır?


İçerik sağlayıcı, kullanıcılarına internet ortamına erişim olanağı  sağlayan her türlü gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir.

İçerik sağlayıcı, internet ortamı üzerinden kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir.

İçerik sağlayıcı, iki ya da daha fazla bilgisayarın birbirleriyle bağlantısı anlamına gelen bilgisayar ağlarının aralarında bağlantı kurmalarıyla oluşan yapay ağa verilen isimdir.

İçerik sağlayıcı, yeni medya üzerinden şirketlere hedef kitle hakkında istenilen bilgiyi sağlayan gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir.

İçerik sağlayıcı, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir.


Yanıt Açıklaması:

2007 yılında yürürlüğe giren 5651 Sayılı internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla işlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre internet ortamında yer alan sujelerin tanımları yapılmıştır. Buna göre içerik sağlayıcı, internet ortamı üzerinden kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir. Erişim sağlayıcı, kullanıcılarına internet ortamına erişim olanağı sağlayan her türlü gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir. Yer sağlayıcı ise hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum