Medya Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #840550

Sosyal medyanın sınırlarının oldukça geniş olması ve kullanıcılarının farklı demografik özellikler taşıması nedeniyle medya profesyonellerini etkileyebilecek koşullar söz konusu olabilmektedir.

Bu anlamda aşağıdakilerden hangisi geleneksel medyaya kıyasla sosyal medyada ortaya çıkabilecek olası sorunlardan biri değildir?


Özel yaşamın gizliliği

Telif/patent hakları

Kişisel verilerin güvenliğininin sağlanması

Dijital gözetim olgusu

Nefret söyleminin varlığı


Yanıt Açıklaması:

"Kişisel verilerin güvenliğininin sağlanması" bir sorun değil aksine istenen ve arzu edilen bir durumdur. sosyal medya  ile ortaya çıkan durum bilakis kişisel verilerin korunumunun daha da zorlaşması olmuştur.Geleneksel medyaya kıyasla sosyal medyada ortaya çıkabilecek olası sorunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Dil, trol olgusunun görülmesi, anonimlik olgusu, veri madenciliği, Dijital gözetim, üretilen içeriklerin olgunlaşmadan ve doğruluğu teyit edilmenen yayılması, haber ve ticari enformasyonların sınırlarının belirsizleşmesi, yoğun reklam içeriği, yanıltıcı etiketleme ve başlıklandırma, bireyin sosyal medyada sadece tüketici olarak konumlandırılması, genel ahlaka aykırı içerik oluşturmak ve yaymak.

Yorumlar
  • 0 Yorum