Medya Planlama Deneme Sınavı Sorusu #1143978

Aşağıdakilerden hangisi Zengin İçerik Reklamlar arasında yer almaz?


Yüzen Reklamlar

Açılır Pencereler

Genişleyebilir Reklamlar

Bant Reklamlar

Afiş Reklamlar


Yanıt Açıklaması:

    Zengin İçerik (Reach Media) Reklamlar

-Genişleyebilir Reklamlar: Bu tür reklamlar, üzerine bilgisayar faresinin imleci getirildiğinde web sayfasının belli bir oranında büyümektedirler. Genişleyebilir reklam uygulamaları bazen sayfa yüklenirken ekrana gelmekte, sayfa yüklendikten sonra reklam kaybolmaktadır.

-Yüzen Reklamlar: Bu tür reklamlar açık olan web sayfasının ortasında ortaya çıkmakta ve kullanıcı sayfayı aşağı ya da yukarı kaydırdığında sayfa ile hareket etmektedir. Kullanıcı reklam çerçevesini kapatmak için reklam çerçevesinin sağ üst köşesinde bulunması zorunlu olan “kapat” düğmesine tıklamak zorundadır.

-Açılır Pencereler (Pop up): En bilinen reklam türlerindendir. Bu tür reklamlar yeni bir pencerede açılırlar. Pencerelerin büyüklükleri değişik olabilir.

-Bant Reklamlar: Bu tür reklamlar açılan web sayfasının en altında yer alır. Sayfa genişliğinde yapılırlar. Hareketli animasyonlar, videolar içerebilirler.          Afiş / Banner Reklamlar sadece basit görseller veya metinler içerdikleri için zengin içerik grubunda yer almaz. Doğru cevap E’dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum