Medya Planlama Deneme Sınavı Sorusu #1131130

Hangisi yaratıcı medya stratejisi için söylenemez?


Medya stratejinizi rakiplerinizden daha farklı ve yenilikçi hale getirmek gerekir.

Yaratıcı olma becerisi paraya bağlı değildir.

Medya stratejisi nicel kanıtlarla başlamalı, daha sonra rakamların ötesine geçmelidir.

Yaratıcı medya stratejisi markanın problemleriyle ilgili olmalıdır

Yaratıcı medya stratejisi yüksek bütçe gerektirir.


Yanıt Açıklaması:

Yaratıcı medya stratejisi için şu kurallar göz önünde bulundurulmalıdır:

  • Medya stratejinizi rakiplerinizden daha farklı ve yenilikçi hale getirmek gerekir. Gerçekten farklı ve yenilikçi bir strateji uygularken tüketicilerin günlük yaşamlarına dair içgörüleri ve onların reklamı yapılan ürünle ilişki kurdukları yollar temel alınmalıdır.

  • Yaratıcı olma becerisi paraya bağlı değildir. Normalden fazla maliyet ile yapılan yaratıcı stratejiler, çok iyi geri dönüşler sağlayacağına dair bir kanıt olmadıkça değerli ve geçerli değildir. C¸ok fazla para harcamadan da yaratıcı olmak mümkündür.

  • Medya stratejisi nicel kanıtlarla başlamalı, daha sonra rakamların ötesine geçmelidir.Gerçek bir medya planı iyi nicel kanıtlar ve iyi bir yaratıcı strateji ile inşa edilir.

  • Yaratıcı medya stratejisi markanın problemleriyle ilgili olmalıdır. Yaratıcı olmak bazen alışılmamış ve yeni olarak anlaşılmaktadır. Sadece farklı değil aynı zamanda pazarlama bağlamıyla kopuk olmayan bir yaratıcı medya planı yapmak da önemlidir. Yaratıcı medya planlaması yaratıcı medya stratejileriyle pazarlama planına katkıda bulunmalıdır

Yorumlar
  • 0 Yorum