Medya Siyaset Kültür Deneme Sınavı Sorusu #354416

Aşağıdakilerden hangisi günümüzde başlı başına bir tür olarak gelişmeye başlayan kadın dergilerinin bir özelliği değildir?


Moda, magazin, yemek, ev işi, güzellik, alışveriş, sağlık gibi temalara sahip dergilerin hedef kitlesi kadınlar olarak belirlenmiştir.

İlgi alanlarını genişleterek genç kızlar, çalışan kadınlar ve anneler gibi farklı kadın kategorilerine yönelmişlerdir.

Büyük bir kısmı, bilinçlendirme ve kadın sorunlarına çözüm bulma işlevinden çok, tüketime yönlendirme işlevi üstlenmektedir.

Dergilerin yayımlanmasında emeği geçenlerin çoğunun kadın olmasından, içeriklerinde geleneksel kadın egemen söylem hâkimdir.

Değişen kadın yaşamlarını konu edinmeyi hedeflemişlerdir.


Yanıt Açıklaması:

Kadınlara yönelik dergilerin büyük bir kısmı, bilinçlendirme ve kadın sorunlarına çözüm bulma işlevinden çok, tüketime yönlendirme işlevi üstlenmektedir. Günümüzde, kadın dergileri başlı başına bir tür olarak gelişmeye başlamış ve dergiler ilgi alanlarını genişleterek genç kızlar, çalışan kadınlar ve anneler gibi farklı kadın kategorilerine yönelmişlerdir. Dergilerin sahiplerine bakıldığında ise erkek oldukları görülmektedir. Dergilerin yayımlanmasında emeği geçenlerin çoğunun kadın olmasına karşın, içeriklerinde geleneksel erkek egemen söylem hâkimdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum