Medya Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #1164555

ARPANET nedir?


Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından dünya üzerindeki silahlanma şebekesini kontrol etme amaçlı kurulan bir izleme sistemidir.
Amerikan Savunma Bakanlığı'nın savaş iletişimini geliştirmeyi amaçlaması ile ortaya çıkan, haberleşme zincirinin bir halkasının yok olması durumunda haberleşmenin devamlılığını sağlayacak şebekeler kurulmasıdır.
Amerika'da mevcuttaki çok sayıda radyo ve televizyon istasyonunun birbirleriyle direkt olarak iletişime geçebilmesini sağlamak amacıyla kurulan bir iletişim ağıdır.
Amerika'daki büyük şirketlerin, tüm ülkedeki birimlerinin ortak bir iletişim platformunda buluşturulması amacıyla oluşturulan bir şirket içi iletişim ağıdır.
Amerika'daki üniversitelerin kendi aralarında enformasyon paylaşımı ve iletişim amaçlı kurdukları bir iletişim platformudur.

Yanıt Açıklaması: İnternet 1969 yılında Amerikan Savunma Bakanlığı'nın savaş iletişimini geliştirmeyi amaçlayan Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) ile başlamıştır. Bu askeri girişimin amacı, haberleşme zincirinin bir halkasının yok olması durumunda haberleşmenin devamlılığını sağlayacak şebekeler kurulmasıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum