Medya ve İletişim Deneme Sınavı Sorusu #1170000

Medya ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Günümüzde toplumsal yaşamımızda sahip olduğu yer göz önünde bulundurulduğunda medya, toplumsal değişmenin ve gelişmenin bir aracı olduğu kadar toplumsal denetimin sağlanmasında da başlıca araçlardan biridir.

Tüm çağdaş toplumlarda medya, bireyleri kendi günlük yaşam pratikleri dışında kalan olay ve gelişmelerden haberdar eder. 

Günümüzde insanlar kendi deneyimleri dışında kalan dünyayı, bu dünyanın olay ve olgularını çok büyük ölçüde medyanın yansıttığı biçimde kavrarlar.

Bireyler yakın çevrelerinde cereyan etmeyen toplumsal, siyasal, ekonomik vb. gelişmeleri tarafsız tanımlamalara göre, tarafsız bir bakış açısıyla öğrenirler.

Medya da toplumun diğer kurumları gibi içinde yaşadığı ortam, siyasal sistem, hukuki düzenlemeler, sosyal ve ekonomik koşullar tarafından etkilenir ve onları etkiler.


Yanıt Açıklaması:

Bireyler yakın çevrelerinde cereyan etmeyen toplumsal, siyasal, ekonomik vb. gelişmeleri medyanın yaptığı tanımlamalara göre, medyanın gösterdiği kadarıyla ve medyanın bakış açısıyla öğrenirler. Doğru yanıt D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum