Medya ve Reklam Deneme Sınavı Sorusu #760678

1. Kuşe kağıda hazırlanır ve firmanın ya da kurumun kurumsal kimliğiyle özdeşleşmesi gerekir.  2. Ürün ya da hizmetlerin detaylarının verilmesi ve bu bilgilerin kolay anlaşılması önem taşır.  3. Günümüzde kurumsal firmaların kendilerini ifade etme ve tanıtmada kullandığı önemli basılı reklam araçlarındandır.  Yukarıda özellikleri verilen basılı reklam aracı aşağıdakilerden hangisidir?


İlave

İlan

Gazete

Dergi

Katalog


Yanıt Açıklaması:

Genellikle doğrudan bir satış mesajı içermeyen kataloglar, ürün veya hizmet hakkında ayrıntılı bilgi vermek için kullanılan yazılı reklam ortamıdır. Katalog günümüzde daha çok firmaların ve kurumların ürün ya da hizmetlerini tanıttığı matbu kitapçıklar olarak anlaşılmaktadır.

Kataloglar kuşe kağıda hazırlanır ve firmanın ya da kurumun kurumsal kimliğiyle özdeşleşmesi gerekir. Ürün ya da hizmetlerin detaylarının verilmesi ve bu bilgilerin kolay anlaşılması önem taşır. Günümüzde kurumsal firmaların kendilerini ifade etme ve tanıtmada kullandığı önemli basılı reklam araçlarındandır. İstenilen amaca ulaşılmasını sağlamakla birlikte maliyeti yüksektir. Ürün türleri, özellikleri, fiyatları hakkında tüketiciye ayrıntılı bilgi sağlayan katalogların, ürün türlerine ve fiyat değişikliklerine göre yenilenmesi gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum