Medya ve Reklam Deneme Sınavı Sorusu #760399

1. Dergiler yüksek bir hedef kitle analizine sahiptir.

2. Dolaylı tepki tekniklerini kullanırlar.

3. Dergiler uzun ömürlüdür. 

Yukarıda bir reklam aracı olarak dergilerin güçlü yönleriyle ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1 

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3

1,2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Verilen ifadelerden birinci ve üçüncü doğru, ikincisi yanlıştır, şöyle açıklanabilir:

• Dergiler yüksek bir hedef kitle analizine sahiptir. Konularına ve hedef kitlelerine göre pek çok şekilde bölünebilmektedir. Bu nedenle dergi hedeflenen kitleye kolay ulaşılmasını sağlar. Okuyucular zaten ilgi duyduğu konudaki dergiyi satın aldığı için derginin içindeki reklam da doğrudan hedef kitlesine ulaşmış olur. Okuyucu reklamı doğrudan kabullenerek okumaya başlar.

• Doğrudan tepki tekniklerini kullanırlar. İnternet adresleri, ücretsiz danışma hatları gibi
hizmetlerle tüketicinin harekete geçmesini hızlandırırlar. Bunlar tüketicinin merak ettiği hususlar ya da reklamlarla ilgili açıklanmasını istediği noktalarla ilgili etkili bir çözüm oluştururlar. Doğrudan tepki teknikleri, kitleden daha hızlı geri bildirim alınmasına yardımcı olmaktadır.

• Dergiler uzun ömürlüdür. Derginin okurları dergiyi tekrar tekrar okuma imkanına sahiptir. Okurlar dergi reklamlarına birden fazla sayıda maruz kalırlar ve reklamlara daha çok dikkat ve zaman harcayabilirler. Dergi sayıları biriktirilebilir ve yeni sayı çıkana kadar eski dergi defalarca gözden geçirilebilir. Dergiler gidilen lokanta, kafe, bekleme istasyonları, doktor muayenehaneleri gibi çok değişik ortamlarda da çok uzun süreler kalırlar. İkinci kez okunma oranı çok yüksektir. Tüketici kendisi almamış olsa bile değişik mekânlarda vakit geçirmek için eline alıp baktığında, ikincil okuyucu sayısını oluşturmuş olur. Ayrıca bir arkadaş ya da ev arkadaşının aldığı dergi de muhakkak yakınları tarafından elden ele dolaşıp okunduğu için ikincil okuma sayısı artarak devam eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum