Medya ve Reklam Deneme Sınavı Sorusu #757554

Aşağıdakilerden hangisi televizyon reklamlarının olumsuz özelliklerinden biri değildir?


İzleyicinin kanalı değiştirebilmesi

Pahalı olması

Ulaşabildiği kitlenin daha fazla olması

Reklam sloganlarının ve görüntülerin denetlenmesi

Ürün özelliklerinin televizyonda tam olarak gerçeği yansıtamaması


Yanıt Açıklaması:

Televizyon reklamlarının tüm bu “olumlu” özelliklerinin yanı sıra, “olumsuz” birtakım özellikleri de bulunmaktadır. Şimdi, bunları sırasıyla ele alalım. Bunlardan ilki, televizyon reklamlarının izleyici üzerinde kalıcı bir etki bırakmamasıdır.

Televizyon reklamlarının bir başka güçsüz yönü de, televizyonun özelliklerinden kaynaklanmaktadır. “Reklamın boyutu ve etkisi, tüketicilerin izlediği televizyona da bağlıdır. Reklamı yapılan mal ya da hizmetin niteliği, boyutu, rengi, ambalajı vb. hiçbir zaman televizyon ekranından gerçeği gibi yansıtılamamaktadır”

Televizyon reklamşlarının bir diğer güçsüz yönü ise, yayın öncesinde reklam sloganları ve görüntü içeriklerinin denetlenmesidir.

Reklam filmlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli mekân, stüdyo, personel, sanatçılar, ajans maliyetleri, post prodüksiyon giderleri ve televizyon kanallarına ödenecek gösterim bedelleri oldukça yüksek bütçelerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Televizyonun bir reklam ortamı olarak diğer bir güçsüz yönü, izleyicilerin reklamlar başladığında kanal değiştirmesi (zaping) ya da başka bir şeyle meşgul olmaya başlamasıdır

Yorumlar
  • 0 Yorum