Medyada Çalışma Hayatı Deneme Sınavı Sorusu #1357208

I.Kitle iletişim araçlarının işleyebilmesi için bir örgütlenmeye ihtiyacı vardır.

II.Zamandan tasarruf ederek, kapsama alanlarını genişleterek enformasyonun hem taşınabilir hem de saklanabilir hâle dönüşmesini sağlamıştır.

III. Kitle iletişimini geleneksel iletişimden ayıran özelliklerden biri iletişim sürecinin tek yönlü bir iletime dönüşmesidir.

Yukardakilerden hangileri kitle iletişim araçlarının özelliklerindendir?


Yalnızca II

Yalnızca III

I-III

II-III

I-II-III


Yanıt Açıklaması:

Kitle iletişim araçlarının gelişimiyle birlikte kitlesel iletişimde zaman ve uzam aşımı olanaklı hâle gelmiştir. Kitle iletişim araçları, zamandan tasarruf ederek, kapsama alanlarını genişleterek enformasyonun hem taşınabilir hem de saklanabilir hâle dönüşmesini sağlamıştır. Bu olanak, toplumsal etki yönünden kitle iletişim araçlarını geleneksel iletişim yöntemlerinden daha güçlü kılmıştır. Kitle iletişim araçlarının işleyebilmesi için bir örgütlenmeye ihtiyacı vardır. Kitle iletişim araçları da tıpkı diğer toplumsal kurumlar ve örgütler gibi bazı özellik ve yükümlülüklere sahiptir. Kitle iletişimini geleneksel iletişimden ayıran özelliklerden biri, önceden çift yönlü olan iletişim sürecinin tek yönlü bir iletime dönüşmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum