Medyada Çalışma Hayatı Deneme Sınavı Sorusu #1219602

Dünya genelinde Büyük Buhran ya da 1929 ekonomik krizi olarak bilinen kriz süresince, basın çalışanlarının üye oldukları sendikaların çalışanların haklarını çok sıkı bir şekilde koruduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir?


Fransa

Amerika

Rusya

Almanya

İngiltere


Yanıt Açıklaması:

Fransa’da basın çalışanlarının sendikal hakları ve meslek hayatları ile ilgili durum ise 1881 yılında çıkarılan ve bugün birçok maddesiyle yürürlükte olan dünyanın en özgürlükçü basın yasası olarak da tanımlanan yasa ile düzenlenmiştir. Yasanın sunmuş olduğu olanaklar kapsamında birçok yerel sendika kurulmuş ve basın çalışanları mesleki güvence ve ileri düzeyde sendikal haklara kavuşmuştur. Bu durum 1918 yılında kurulan Ulusal Gazeteciler Sendikası ile daha da teşkilatlı bir yapıya kavuşarak basın çalışanlarının çalışma koşulları, sendikal hakları ve basının sendikal yapısı iyi bir koruma altına alınmıştır.

Hatta dünya genelinde Büyük Buhran ya da 1929 ekonomik krizi olarak bilinen krizin Fransız basınını yoğun olarak etkilemesinde basın çalışanlarının üye oldukları sendikaların çalışanların haklarını çok sıkı bir şekilde korumuş olması da rol oynamıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum