Medyada Dil Kullanımı Deneme Sınavı Sorusu #804678

Her yazının bir amacı vardır. Aşağıdakilerden hangisi yazarla okuyucular açısından sıralanan amaçlardan birisi değildir?


Bir şeyi açıklama, bir düşünceyi aydınlatma, bir durumu ya da karakteri inceleme, bir terimin tanımlanması istenebilir ki burada amaç okuyucuya bilgi vermedir.

Yazılanlar yoluyla okuyucuda bir konu ya da olgu üzerine yerleşmiş duygu düşünce, davranış ve kanıların değiştirilmesi amaçlanmış olabilir.

Hissedilenlerin, görülenlerin okuyucunun da duyumsaması, içerisinde yer alması amaçlanabilir.

Bir şeyi açıklama, bir düşünceyi aydınlatma, bir durumu ya da karakteri inceleme, bir terimin tanımlanması istenebilir ki burada amaç okuyucuyu yanıltmaktır.

Okuyucuda bir olayı oluş süreciyle birlikte, gelişim hâlinde vermek de istenebilir. Olmuş ya da olabilecek herhangi bir olay ya da olaylar dizisi okuyucuyu bu sürecin içine çekme amacıyla oluş, gelişme ve zamana koşut verilebilir.


Yanıt Açıklaması:

D şıkında verilen cümlenin doğrusu: Bir şeyi açıklama, bir düşünceyi aydınlatma, bir durumu ya da karakteri inceleme, bir terimin tanımlanması istenebilir ki burada amaç okuyucuya bilgi vermedir. Yanıltmak değildir.

Yorumlar
  • 0 Yorum