Medyada Dil Kullanımı Deneme Sınavı Sorusu #604716

Aşağıdakilerden hangisi televizyonla ilgili olarak söylenemez?


Televizyonda yayınlanan programlar aynı öykünün defalarca tekrar edilmesi şeklinde ilerler.

Televizyon kanallarında yayınlanan bütün program türleri gerçek toplumsal anlaşmazlıkların ayrıntılarına girmez.

Bir televizyon programı her şeyi kendisine tanınan süre içinde ele almaktadır.

Televizyonun her eve girmiş olmasıyla haber alma ve bilgilendirme edimleri yaygınlaşmış, bu da müzakereci bir toplum ortaya çıkarmıştır.

Anlam üzerinde düşünmeye teşvik eden roman ve öykülerin tersine televizyon programları her şeyi özetleyip izleyici yerine sonuca varmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Televizyonda yayınlanan programların bütün türleri karmaşık öyküler anlatma eğiliminde olmaktan çok, aksine aynı öykünün defalarca tekrar edilmesi şeklinde sürmektedir. Çünkü televizyonda yayınlanan programların doğası bunu gerektirir. Televizyon kanallarında yayınlanan bütün program türleri gerçek toplumsal anlaşmazlıkların ayrıntılarına girmemektedir. “Bir televizyon programı” her şeyi kendisine tanınan süre içinde, süresi elverdiğince ele almaktadır. Okurları belirsizlikle karşı karşıya bırakıp anlam üzerinde düşünmeye teşvik eden roman ve öykülerin tersine, televizyon programları her şeyi özetleyip, izleyici yerine sonuca varmaktadır. Marka veya kurumlarla ilgili mesajlar bu yaklaşımla, televizyondaki içerikle uyumlaştırılarak ve olay örgüsü dâhilinde kitleye aktarılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum