Medyada Dil Kullanımı Deneme Sınavı Sorusu #636750

İnsanlar televizyon izlerken kitap, gazete okurkenki hâllerinden daha çok, etkiye açık hâle getirmektedir. Bu durum televizyonun hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır?


Televizyon izleyen kitleler, kendilerine sunulanı sadece izler daha edilgen konumdadırlar

Televizyon daha doğru haberleri gösterdiği için etki altına alınırlar

Eğlence, haber alma ve kültür, sanat alışverişlerinin tatmini bu kitleyi daha açık etki altına alır

Televizyon izlerken görsel ve işitsel olarak aktif olmak kitleyi daha çabuk etkiler

Geleneksel medya olarak sayılmasından 


Yanıt Açıklaması:

Halkla ilişkiler konusu içerisinde televizyona da özel bir yer ayırmak gereklidir çünkü bir kitle iletişim aracı olarak televizyon, yeni ve sosyal medyaya rağmen hâlen en rahat erişim, yaygın kullanım ve ucuz bir araç olması nedeniyle popülerliğini korumaktadır. Televizyon hem durağan hem de hareketli görüntüyle aynı anda, göze ve kulağa hitap ederek, insanları uzak veya yakın mesafelerde olan bitenler hakkında haberdar ederken; bir yandan da onların eğlenme ve bilgi alma gereksinimlerini de karşılamaktadır. Televizyon izleyen kitleler, kendilerine sunulanı sadece izler, gerçeğin hızını kolayca yakalayamazlar; bu özellik onları kitap, gazete okurkenki hâllerinden daha çok, etkiye açık hâle getirmektedir.
Yeni iletişim teknolojileri ve sosyal medyanın gittikçe artan yaygınlığına rağmen
televizyon, hâlen dünya nüfusunun eğlenme, haber alma ve kültür ve sanat alışverişi ihtiyaçlarını giderdikleri bir teknoloji olma özelliğini sürdürmektedir

Yorumlar
  • 0 Yorum