Memur Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1172766

Devlet memurlarının ikametgahına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Devlet memurları yalnızca görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde ikamet edebilir

Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinin hudutları dışında ikamet etmelerine hiç bir şekilde izin verilemez

Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinin hudutları dışında ikamet etmelerine ancak mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir.

Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terkedebilirler

Devlet memurları açısından görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti bulunmamaktadır


Yanıt Açıklaması:

DMK ek madde 20’de, “Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır. Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartıyla birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir. Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terkedebilirler.” hükmü yer almaktaydı.
Bu hüküm, 13.02.2011 tarih ve 6111 sayılı Kanun’un 117’nci maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. Dolayısı ile Devlet memurları açısından görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti bulunmamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum