Memur Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1283589

Aşağıdakilerden hangisi Memurun kadrosunun bulunduğu yerin bölge hizmetinden sayılacak sürelerden biri değildir?


657 sayılı Kanun veya diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler

657 sayılı Kanun’ un 102., 103. ve 104. maddelerinde öngörülen izinlerin tamamı ile 105. maddesi gereğince verilen izinlerin toplamının altı ayı geçmeyen kısmı

Görevden uzaklaştırılan ve görevleri ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurların 657 sayılı Kanun’ un 143. maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi hâlinde bu sürelerin tamamı.

Yılda toplam 90 günü geçmeyen geçici görev süreleri

Hizmet içi eğitimde başarılı geçen sürelerin tamamı


Yanıt Açıklaması:

Bölge Hizmetinden Sayılacak Süreler

Memurun kadrosunun bulunduğu yerin böl- ge hizmetinden sayılacak süreler aşağıda gösteril- miştir. a) 657 sayılı Kanun’ un 102., 103. ve 104. maddelerinde öngörülen izinlerin tamamı ile 105. maddesi gereğince verilen izinlerin toplamının altı ayı geçmeyen kısmı. b) Görevden uzaklaştırılan ve görevleri ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurla- rın 657 sayılı Kanun’ un 143. maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi hâlinde bu sürelerin ta- mamı. c) Yılda toplam 90 günü geçmeyen geçici görev süreleri. d) Hizmet içi eğitimde başarılı geçen sürelerin tamamı. Yılda toplam 90 günü aşan geçici görev süreleri, aynı unvanda aday memur olarak geçen süreler ile başka yerdeki bir görevin 657 sa- yılı Kanun’ un 86. maddesi uyarınca memura ve- kaleten gördürülmesi hâlinde bu sürelerin tamamı geçirildiği yerin bölge hizmetinden sayılır (Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları- na İlişkin Yönetmelik md. 22).

Aşağıda belirtilen süreler ise bölge hizmetinden sayılmaz:

  1. 657 sayılı Kanun veya diğer kanunlar uya- rınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler.

  2. Yetiştirilmek amacıyla yurtdışına gönderilen memurların yurtdışında geçirdiği süreler.

  3. 657 sayılı Kanun’ un 105 . maddesi gereğin- ce verilen izinlerin altı ayı aşan kısmı (Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atan- malarına İlişkin Yönetmelik md. 23).

Yorumlar
  • 0 Yorum