Memur Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1306047

Hizmet bölgeleri ve bölgelerdeki zorunlu çalışma süreleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren illeri gruplandırılarak, gelişmişlik sırasına göre 7 hizmet bölgesine ayrılmıştır.

İlçelerin gelişmişlik sırasına göre tesbiti ve bölgelere dağılımı, tamamen kurumların takdirine bırakılmıştır.

Devlet Personel Başkanlığı Kalkınma Planı Dönemlerinde, bu hizmet bölgelerini yeniden düzenleyemez.

Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel ve en az iki yıl olmak üzere hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri,  kamu kurum ve kuruluşlarınca tespit edilir.

Zorunlu yer değiştirmeye tabi personelin tespitinde, teşkilat yapısı, hizmetin ülkenin her yerine etkin olarak götürülebilmesi ve diğer hizmet gereklerinin önünde bulundurulmasına gerek yoktur.    


Yanıt Açıklaması:

İlçelerin gelişmişlik sırasına göre tesbiti ve bölgelere dağılımı, hizmetlerin gereklerine ve özelliklerine göre kurumlarca yapılır. Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren illeri gruplandırılarak, gelişmişlik sırasına göre 6 hizmet bölgesine ayrılmıştır. Bu hizmet bölgelerine giren il merkezleri Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilmiştir. İlçelerin gelişmişlik sırasına göre tesbiti ve bölgelere dağılımı, hizmetlerin gereklerine ve özelliklerine göre kurumlarca yapılır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum