Memur Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1283421

Aşağıdakilerden hangisi Hizmetin Gereği Olarak Yapılabilecek Yer Değiştirmelerden biri değildir?


Memurun görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması ha^linde diğer hizmet bölgelerine de ataması yapılabilir.

Hizmet gereği yer değişikliği yapılan me- murun ayrıldığı hizmet bölgesindeki eksik hizmet- leri aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanında tamamlattırılır.

Haklarında adli bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalmasında sakınca görülmüş olan memurun yeri değiştirebilir

Haklarında idari bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalma- sında sakınca görülmüş olan memur yer değiştirebilir

Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanabilir.


Yanıt Açıklaması:

Hizmetin Gereği Olarak Yapılabilecek Yer Değiştirmeler

Haklarında adli veya idari bir soruşturma yapıl- mış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalma- sında sakınca görülmüş olan memurun hizmet böl- gelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan ve yer değiştirme suretiyle atanma dönemi beklenmeksizin hizmetin gereği olarak yer değiştirme suretiyle ataması yapı- labilir. Hizmet gereği yer değişikliği yapılan me- murun ayrıldığı hizmet bölgesindeki eksik hizmet- leri aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanında tamamlattırılır. Memurun görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması ha^linde diğer hizmet bölgelerine de ataması yapılabilir. Bu şekilde ataması yapılan memurun ayrıldığı hizmet bölgesindeki eksik hizmetleri daha sonra tamam- lattırılır (Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Sure- tiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik md. 11).

Yorumlar
  • 0 Yorum