Mesleki Yazışmalar Deneme Sınavı Sorusu #1203256

I Fiziksel ortamda hazırlanan ve gizlilik derecesi taşıyan bir belgeden örnek çıkar­tılması halinde, örneğin uygun bir yerine ASLI GİBİDİR ibaresi konulur.

II Güvenli elektronik imza ile imzalanarak hazırlanmış bir belgeden çıktı alınmasına ihtiyaç duyulması halinde bu işlem sadece idarece yetkilendirilmiş görevli tarafından gerçekleş­tirilir.

III Bu Yönetmeliğin Üçüncü Bölümünde belirtilen unsurlara çıktı üzerinde yer ve­rilememesi durumunda, çıktı üzerinde yer almayan unsurlara belgenin üstveri çıktısında yer verilir.

IV Güvenli elektronik imza ile imzalanarak hazırlanmış belgelerin elektronik ortam­da kaydedilmesi, gönderilmesi ve dosyalanarak saklanması esastır.

Belgelerin çoğaltılması ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


I ve II

II ve III

I, II ve III

II, III ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Fiziksel ortamda hazırlanan ve gizlilik derecesi taşımayan bir belgeden örnek çıkar­tılması halinde, örneğin uygun bir yerine ASLI GİBİDİR ibaresi konulur. Güvenli elektronik imza ile imzalanarak hazırlanmış bir belgeden çıktı alınmasına ihtiyaç duyulması halinde bu işlem sadece idarece yetkilendirilmiş görevli tarafından gerçekleş­tirilir. Bu Yönetmeliğin Üçüncü Bölümünde belirtilen unsurlara çıktı üzerinde yer ve­rilememesi durumunda, çıktı üzerinde yer almayan unsurlara belgenin üstveri çıktısında yer verilir. Güvenli elektronik imza ile imzalanarak hazırlanmış belgelerin elektronik ortam­da kaydedilmesi, gönderilmesi ve dosyalanarak saklanması esastır.

Yorumlar
  • 0 Yorum