Muhasebe ve Hukuk Deneme Sınavı Sorusu #1255898

I.   Planlama, her bir aşamasının zaman, işgücü ve kullanılacak kaynaklar açısından yapılmalıdır.

II.  Gözetim işletmenin bir süre gözlenmesidir.

III. İç kontrol sisteminin etkin olması denetime konu veri ve bilgilerin güvenilirliği ve denetimin kapsamını belirlemede önemlidir.

IV. Denetim sonucu elde edilen kanıtlar, denetçinin bizzat yaptığı çalışmalarla sadece işletme içinden kaynaklardan elde edilir. 

Denetim Standartlarından çalışma alanı standartları ile ilgili olarak yukarıda verilen bilgilerden hangi/hangileri doğrudur?


Sadece I

I-II

I-III

II- III

III-IV


Yanıt Açıklaması:

Planlama, herbir aşamasının zaman, işgücü ve kullanılacak kaynaklar açısından planlanmasını gerektirmektedir. I de verilen bilgi doğrudur.

Standardın ikinci unsuru olan gözetim, denetim çalışmaları sırasında yapılan planlara uyulması ile denetimde görev alan yardımcı denetçilerin uzman denetçiler tarafından sürekli olarak izlenmelerinin sağlanması anlamına gelmektedir. Gözetim hem kaliteli bir denetim çalışmasının gerçekleştirilmesi hem de denetçi yardımcılarının iyi bir biçimde eğitilip yetiştirilmeleri açısından son derece önemlidir. Bu nedenle "Gözetim işletmenin bir süre gözlenmesidir." yanlış bilgidir.

İç kontrol sisteminin etkin olması denetime konu veri ve bilgilerin güvenilirliği ve denetimin kapsamını belirlemede önemlidir. III de verilen bilgi doğrudur.

Denetim sonucu elde edilen kanıtlar, denetçinin bizzat yaptığı çalışmalarla işletme içinden veya işletme dışındaki bağımsız kaynaklardan elde edilir. IV de verilen bilgi yanlıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum