Muhasebe Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1113440

LOGO GO PLUS ERP yazılımında Grup Tanımlamaları için aşağıdakilerden hangisi geçersizdir?


Kullanıcılara gruplandırma tanımlamalarının yapılabilmesi için öncelikle kullanıcılar, daha sonra bu kullanıcıların bağlı olduğu gruplar tanımlanır.

Kullanıcı gruplarının belirlenmesi, yetkilendirme işlemlerinde gruplara, gruplar sayesinde de grup içindeki kullanıcılara özel yetkiler tanımlanmasını sağlar.

Kullanıcı gruplarının belirlenmesi esnasında  terminallere grupların atanması ile kullanım sınırlandırılması getirilir.

Her kullanıcının en az bir grubu olmakla beraber bir kullanıcı gerçekleştirdiği işlerdeki çeşitlilikten dolayı birden fazla grup içinde de yer alabilir.

Gruplara yetkilendirme yapılması ve kullanıcıların bu gruplara dâhil edilmesinin bir diğer avantajı da her kullanıcıya ayrı ayrı tanımlamalar yapılmasına gerek kalmamasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Her kullanıcının en az bir grubu olmakla beraber bir kullanıcı gerçekleştirdiği işlerdeki çeşitlilikten dolayı birden fazla grup içinde de yer alabilir. Kullanıcı gruplarının belirlenmesi, yetkilendirme işlemlerinde gruplara, gruplar sayesinde de grup içindeki kullanıcılara özel yetkiler tanımlanmasını sağlar. Ayrıca terminallere grupların atanması ile kullanım sınırlandırılması getirilir. Kullanıcılara gruplandırma tanımlamalarının yapılabilmesi için öncelikle gruplar, daha sonra bu gruplara bağlı kullanıcılar tanımlanır. Gruplara yetkilendirme yapılması ve kullanıcıların bu gruplara dâhil edilmesinin bir diğer avantajı da her kullanıcıya ayrı ayrı tanımlamalar yapılmasına gerek kalmamasıdır.

Bu nedenle doğru yanıt a) seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum