Muhasebe Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1113421

Aşağıdakilerden hangisi işletmenin, daha önceden bir ERP sistemi kullanıp, bu sistemin güncel bir sistem ile değiştirilmesi kararı alıp, güncelleme sürecini, mevcut sistemin versiyon güncellemesi yapılarak geçilmesini seçmesi durumunda elde edileceği kazanımlardan biri değildir?


Yeni sürüme geçiş donanım değişikliğini gerektirmeyeceği için ek donanım maliyetleri oluşmaz.

Çalışanlar, mevcut ERP sistemini bildikleri için, aynı firmanın oluşturduğu yeni nesil ERP sistemine daha kolay adaptasyon sağlar.

İşletme, eski sistemde olmayan veya aktif olarak kullanmakta olduğu ve güncellenmesini istediği modülleri daha iyi analiz eder ve yeni ERP sistemi entegrasyon sürecini yönlendirir.

Mevcut ERP sistemi verileri, yeni sistemde ek bir işlem gerektirmeden kullanılabilir.

Yeni ERP sistemine geçiş süreci, mevcut yazılımın güncellemesi şeklinde olacağı için geçiş süresi daha hızlı olur.


Yanıt Açıklaması:

İşletmenin, daha önceden bir ERP sistemi kullanıp, bu sistemin güncel bir sistem ile değiştirilmesi kararı alıp, güncelleme sürecini, mevcut sistemin versiyon güncellemesi yapılarak geçilmesini seçmesi durumunda elde edileceği kazanımlar aşağıdaki gibidir: • Yazılım gideri daha az olur. • Çalışanlar, mevcut ERP sistemini bildikleri için, aynı firmanın oluşturduğu yeni nesil ERP sistemine daha kolay adaptasyon sağlar. • İşletme, eski sistemde olmayan veya aktif olarak kullanmakta olduğu ve güncellenmesini istediği modülleri daha iyi analiz eder ve yeni ERP sistemi entegrasyon sürecini yönlendirir. • Mevcut ERP sistemi verileri, yeni sistemde ek bir işlem gerektirmeden kullanılabilir. • Yeni ERP sistemine geçiş süreci, mevcut yazılımın güncellemesi şeklinde olacağı için geçiş süresi daha hızlı olur. • Yeni nesil ERP sisteminin işletmeye entegrasyonunun modül bazlı güncellemeler şeklinde gerçekleşmesi, genel sistemin işleyiş yapısını bozmadığından dolayı, işletmenin faaliyetlerinde olumsuz bir etki yaratmaz. • Yazılım firmasının işletme iş süreçlerini daha önceden biliyor olması, yeni sürecin daha iyi planlanmasını ve yürütülmesini sağlar.

Bu nedenle doğru yanıt a) seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum