Muhasebe Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #971774

Aşağıdakilerden hangisi mevcut sistemde işletme faaliyetleri sürdürülürken eksik veya güncelleme gereken modüller için eksikliklerin tamamlatılmasının işletme açısından olumsuz etkileri arasında yer alır?


İşletme çalışanlarının üzerinde yeni bir sisteme geçiş sırasında doğabilecek olum­suz durumları ve zaman kaybını engeller.

İşletmenin istediği tüm isteklerin mevcut sisteme entegre edilememesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Mevcut sistem aynen korunduğu için işletme süreçlerinde bir aksama meydana gelmez.

Yeni bir ERP sistemine geçiş sürecinden çok daha kısa bir sürede tamamlanır.

Yeni bir ERP sistemine geçiş maliyetinden çok daha az maliyet oluşturur.


Yanıt Açıklaması:

İşletmenin mevcut sisteminin işletme ihtiyaç­larını karşılayamaması ve mevcut yazılımın işletme ihtiyaçlarını karşılayacak bir sürümünün olmaması gibi durumlar da oluşabilmektedir. Bu gibi durum­larda işletme iki yol izleyebilir. Birinci durumda, mevcut sistemde işletme faaliyetleri sürdürülür, eksik veya güncelleme gereken modüller için bir yazılım firması ile anlaşılarak istenen eksiklikler tamamlatılır. Bu durumun, işletme süreçleri açısın­dan olumlu ve olumsuz etkileri vardır.

İşletme açısından olumsuz etkileri;

  • Mevcut sisteme yapılan her eklenti, siste­min stabil yapısını giderek bozmaktadır. Teknolojinin getirdiği yenilikler ile yenilen­meyen yazılımlar, zamanla sistemden bek­lenen daha çok isteğin sağlanamamasına neden olmaktadır.
  • İşletmenin istediği tüm isteklerin mevcut sisteme entegre edilememesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.
  • Genel olarak bir yazılıma sonradan yapılan her müdahale, yazılımın ilk oluşturulması sırasında tasarlanan yapısını etkilemekte ve yazılımın kod yapısını giderek daha karma­şık ve müdahale edilmesi zor bir duruma getirmektedir.

Doğru cevap B’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum