Muhasebe Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1021214

Aşağıdakilerden hangisi üretimden satışa giden süreçte tedarik zincirinin yapısını oluşturmak için alınması gereken kararlardan biridir?


Müşteri ilişkileri yönetimine dair alınacak kararlar

Müşteri hizmet yönetimine dair alınacak kararlar

Talep yönetimi sürecinde alınacak kararlar

Üretim sırasında alınacak kararlar

Sipariş işleme süresince alınacak kararlar


Yanıt Açıklaması:

Üretimden satışa giden süreçte tedarik zincirinin yapısını oluşturmak için alınması gereken kararlar dört ana başlık altında toplanabilir:

• Kaynak temin etme sırasında alınacak kararlar: Tedarikçinin ve tedarik yönteminin seçimi; tedarik edilecek ham madde, malzeme ya da ürünün kalitesi; sipariş verilecek ham madde ya da ürünün miktarı; tedarik kanallarının belirlenmesi.

• Üretim sırasında alınacak kararlar: Üretimin yapılacağı mekân; şlem ve üretim kapasitesi; üretilen ürünün maliyet-kalite ilişkisi.

• Stokla ilgili alınacak kararlar: Minimum stok düzeyi;sipariş edilecek stok miktarı; siparişin verileceği zaman; üretimin yapılacağı zaman.

• Taşıma ile ilgili alınacak kararlar: Ürünün müşteriye ulaştırılma kanalının belirlenmesi; taşıma yöntemi ve miktarının belirlenmesi; müşteri memnuniyetini sağlamak ve maliyeti en aza indirmek için gerekli taşıma ve dağıtım merkezlerinin konumu ve sayısının belirlenmesi.

Yorumlar
  • 0 Yorum