Muhasebe Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1053649

Aşağıdaki tanımlardan hangisi doğrudur?


Fon akış tablosu, bir hesap döneminde oluşan para akımı, para giriş ve çıkışlarını kaynakları ve kullanılış yerleri ile birlikte gösteren tablodur.

Satışların maliyeti tablosu, bir işletmenin dönem içindeki malzeme hareketleri ile satılan mamul, ilk madde ve malzeme, ticari mal ve satılan hizmetlerin maliyetini gösteren tablodur.

Kâr dağıtım tablosu,bir işletmenin belirli bir hesap döneminde elde ettiği gelirle yaptığı giderleri tasnifli şekilde gösteren ve dönem faaliyetlerinin net sonucunu kâr veya zarar olarak özetleyen tablodur.

Kâr/Zarar (Gelir) tablosu, bir işletmenin dönem kârını, bu kârdan ödenecek vergilerin, ayrılan yedeklerin ve ortaklara dağıtılacak kâr paylarını ayrıntılı bir şekilde gösteren ve işletmenin hisse başına düşen kâr ile temettü tutarını gösteren tablodur.

Nakit akış tablosu, belirli bir dönem içinde işletmenin sağladığı mali kaynakları ve bunların kullanılış yerlerini göstermek suretiyle işletmenin söz konusu dönemdeki mali işlemlerini özetleyen tablodur.


Yanıt Açıklaması:

Fon akış tablosu, belirli bir dönem içinde işletmenin sağladığı mali kaynakları ve bunların kullanılış yerlerini göstermek suretiyle işletmenin söz konusu dönemdeki mali işlemlerini özetleyen tablodur.

Satışların maliyeti tablosu, bir işletmenin dönem içindeki malzeme hareketleri ile satılan mamul, ilk madde ve malzeme, ticari mal ve satılan hizmetlerin maliyetini gösteren tablodur.

Kâr/Zarar (Gelir) tablosu, bir işletmenin belirli bir hesap döneminde elde ettiği gelirle yaptığı giderleri tasnifli şekilde gösteren ve dönem faaliyetlerinin net sonucunu kâr veya zarar olarak özetleyen tablodur.

Kâr dağıtım tablosu, bir işletmenin dönem kârını, bu kârdan ödenecek vergilerin, ayrılan yedeklerin ve ortaklara dağıtılacak kâr paylarını ayrıntılı bir şekilde gösteren ve işletmenin hisse başına düşen kâr ile temettü tutarını gösteren tablodur.

Nakit akış tablosu, bir hesap döneminde oluşan para akımı, para giriş ve çıkışlarını kaynakları ve kullanılış yerleri ile birlikte gösteren tablodur.

Yorumlar
  • 0 Yorum