Muhasebede Bilgi Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #57976

Aşağıdakilerden hangisi bir Kurumsal Kaynak Planlama Sisteminin avantajlarından biri olamaz?


Aralarındaki kopukluk nedeniyle işletmenin etkinliğini düşüren ve işletmeyi hantallaştıran fonksiyonel alan bilgi sistemlerini ortadan kaldırarak ve işletmeler arası iletişimi kurarak işletme organizasyonunun değişen şartlara daha hızlı tepki vermesini sa
İşletmenin belli bir fonksiyonunun performansı için ihtiyaç duyulan ve başka bir fonksiyon veya birden fazla fonksiyondan temin edilmesi gereken bilgi akışını koordine ederek karar vermenin etkinliğini arttırması.
İşletme içerisinde işletme süreçleri ile fonksiyonlarını, işletme dışında da işletmeyi tedarikçileri ve müşterileri ile entegre ederek ve onları geliştirerek toplam kaliteyi ve işletmenin verimliliğini yükseltmesi.
İşletmenin çeşitli kademelerindeki yöneticilere, kendilerine verilen yetki doğrultusunda kendileri için gerekli olan bilgilere anında ulaşarak işletme mekanizmasının istenildiği gibi çalışıp çalışmadığını görmelerine imkân tanıması.
İşletme süreçlerini ve fonksiyonlarını, tedarik zincirini ve müşteri ilişkilerini bir bütün olarak ele aldığı için gereksiz işlemleri, personel sayısını, donanım/yazılımı, stoklama maliyetlerini sabit tutmasını sağlaması.

Yorumlar
  • 0 Yorum