Odalar Bölümü Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1311554

Aşağıdakilerden hangisi mobil iletişimin turizm işletmeleri açısından faydaları arasında gösterilebilir?


Farklı dil seçeneklerini kullanabilme

Rakiplerlerden farklı olunmasından kaçınma

Konuklarla dolaylı iletişim kurabilme

Satış odaklı bakışı yaygınlaştırma

Güncellemelerden kurtulma


Yanıt Açıklaması:

Mobil iletişimin otel işletmeleri açısından faydaları şunlardır:

Mobil iletişimin turizm işletmeleri açısından faydaları hem işletmelerin kendi aralarındaki iletişim hem de konuklarla kurdukları iletişim açısından değerlendirilebilir. Öncelikle, otel işletmeleri mobil iletişime sadece satış odaklı bakmamalıdır. Satış haricinde işletmeler yeni ve farklı uygulamalar geliştirerek rakiplerinden farklılaşabilmektedir. Ayrıca oteller sundukları ürün ve hizmetleri anında güncelleme imkânı da yakalamaktadır. Otel işletmeleri çapraz satış (cross-selling) ile temel ürünü tamamlayıcı diğer ürün ve hizmetleri de pazarlayabilmektedir. Satış sürecinde alışveriş davranışını harekete geçirebilecek bilgileri anında sunabilmektedir.

 

Oteller, mobil iletişim sayesinde ürün ve hizmetlerini farklı dil seçenekleri ile sunabilmektedir. Ayrıca bazı uygulamalar konuklarla doğrudan iletişim kurabilmeyi mümkün kılmaktadır. Kurdukları bu iletişim sayesinde, müşterilerinin ihtiyaçlarını ve tepkilerini anında öğrenebilmektedirler. Böylece hem sorunlar oluşmadan veya büyümeden önlemi alınabilmekte ve ayrıca istek ve ihtiyaçlara bağlı yeni ürün ve hizmet sunumları için fikirleri hızlı şekilde uygulamaya geçirilebilmektedir. Bir anlamda müşterilerin ileride oluşabilecek ihtiyaçları, daha onlar hissetmeden tasarlanabilmektedir.

 

Otel işletmeleri, alışveriş yapan, ürün ve hizmetler hakkında bilgi arayan kullanıcıların bilgilerini kaydetmektedir. Bu bilgiler daha sonra yeni kampanya ve ürün bilgisinin kullanıcıya ulaştırılmasında kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıcıların ne istediği ve nelere ihtiyacının olduğu anında öğrenebilmektedir.

 

Mobil iletişim otellerin kendi aralarındaki iletişimini de kolaylaştırmaktadır. Örneğin, rezervasyonlar elektronik olarak geldiğinden, hem zamandan tasarruf sağlanmakta hem de hatalar en aza indirilmektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum