Öğretimde Planlama Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #872732

Seçeneklerden hangisi programın planlanması aşamasında oluşturulan çalışma gruplarından biri olan program danışma grubunda yer alması gereken üyelerden biridir? 


Konu alan uzmanı

Eğitim psikoloğu

Öğretmen

MEB temsilcileri

Veli


Yanıt Açıklaması:

Programda üç tür çalışma grubundan söz edilir:
Program karar ve koordinasyon grubu, hangi alanlarda program geliştirme çalışmaları yapılacağına karar vermek, ülkenin başat eğitim felsefesinin bu programlara yansıtılmasını sağlamak, hazırlanan programları kabul ya da değiştirmede karar organı olarak görev yapmak ve tüm program geliştirme çalışmalarında koordinasyonu sağlamak görevlerini yerine getirmektedir. Program karar ve koordinasyon grubunun üyeleri, MEB temsilcileri,
program geliştirme alan uzmanı, öğretmen, konu alanı uzmanı, veli ve öğrenci temsilcileridir.
Program çalışma grubu; programın hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi aşamalarında sürekli görev yapan komisyondur. Program çalışma grubunun üyeleri; program geliştirme uzmanı, ölçme ve değerlendirme uzmanı, ilgili konu-alan uzmanı ve ilgili konu alanı öğretmenleri (uygulayıcılar) dir.

Program danışma grubu, program çalışma grubunun çalışmaları sırasında, gereksinime göre danışmanlık yapabilecek eğitim uzmanlarından oluşturulan gruptur. Program danışma grubunun üyeleri; eğitim felsefecisi, eğitim psikoloğu, eğitim sosyoloğu, eğitim ekonomisti, eğitim denetçisi, okul yöneticisi, eğitim teknoloğu ve iletişim uzmanıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum