Olaylara Müdahale Esasları Deneme Sınavı Sorusu #804941

I. Olay yerinde tanık veya mağdurla görüşülmemeli.                                      II. Olay ve failler hakkında bilgi alınmalıdır.                                                      III. Olayın meydana alan ve sınırları dikkatlice belirlenmelidir.                        IV. Yaralı veya ölü var ise onlara müdahale etmeden önce deliller toplanmalı.                                                                                                V. Olay yerine girilmesi gerekiyor ise güvenli yol oluşturulmalı ancak güvenli yol oluşturulurken delillere zarar vermemelidir.                  Yukarıdakilerden hangileri olay yerinde yapılacaklar arasında yer almaktadır?


I, II ve III

II, III ve IV

III, IV ve V

II, III ve V

I, III ve V


Yanıt Açıklaması:

Olay yerinde tanık veya mağdurla görüşülmeli, olay ve failler hakkında bilgi alınmalıdır. Olayın meydana alan ve sınırları dikkatlice belirlenmelidir. Olay yerine girilmesi gerekiyor ise güvenli yol oluşturulmalı ancak güvenli yol oluşturulurken delillere zarar vermemelidir. Yaralı veya ölü var ise ambulans
çağrılmalıdır. Yine mağdur yakınlarının olayın şoku ile rahatsızlık geçirebilecekleri
ihtimali de unutulmamalıdır. Yine olayın özelliğine ve türüne göre itfaiyeye haber verilmelidir. Mağdur ve yaralılara yardım etme ve mevcut tehlikeleri engelleme, kişilerin hayatı ve mevcut tehlikelerin önlenmesi delillerden daha önceliklidir. Ancak yine de bu işlemler yapılırken delillere mümkün olduğunca zarar verilmemelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum